Barngymnastik

Vi älskar Barngymnastik och vårt mål är att ge våra unga gymnaster en så bra grund som möjligt. I de yngre åldrarna har vi rörelseglädjen i centrum och vi arbetar med att bygga styrka, kondition och koordination genom grundläggande gymnastikövningar. Vi arbetar progressivt och bygger vidare gymnastikövningarna steg för steg.

Här nedan kan du läsa om våra olika barngrupper.
Vid intresse, anmäl till vår kölista då alla grupperna har fullt.

Onsdagar kl. 17:00-18:00 Klöxhulthallen
Ledare: Evamaria och Sandra
Terminsavgift: 400 kr

För våra yngre barn erbjuder vi en bred träning med mycket rörelseglädje. Vi tränar genom lekar, redskapsbanor med mera. Vanliga övningar är kullerbyttor, handstående, hopp och hjulningar. Denna gruppen kan man börja i som nybörjare. Efter denna gruppen kan man flytta vidare till Barngymnastik från 6 år.

Torsdagar kl. 16:30-17:20 Elmehallen
Ledare: Anna-Karin
Hjälpledare: Edina, Seba, Lamija, Kenza, Linah
Terminsavgift: 400 kr

I Barngymnastik från 6 år erbjuder vi en bred träning med mycket rörelseglädje. Vi tränar genom lekar, redskapsbanor med mera. Vanliga övningar är kullerbyttor, handstående, hopp och hjulningar. Vi börjar även prova på trampett.
Denna gruppen kan man börja i som nybörjare eller flytta vidare till från Barngymnastik från 4 år.

Torsdagar kl. 19:00-20:00 i Elmehallen
Ledare: Emilia
Terminsavgift: 400 kr

I vårt sista steg i Barngymnastiken bygger vi vidare på den grunden vi har lagt tidigare. Vi fortsätter att arbeta med grundövningarna men lägger även till nya övningar på trampett och air floor. 
Till denna gruppen behövs vissa förkunskaper som t.ex. hjulning, handstående och viss koordination. Ledare flyttar vidare denna gymnasten från den tidigare nivån då de är redo.